maandag 1 oktober 2012

Stijldansen, krijg jij je partner zo gek?

12 september 2012, Zwijndrecht
Sandra van den Assem
http://www.dansschool.com/

Zelf geef ik streetdance/hiphop en zumba lessen. Nu vond ik het eens tijd voor iets anders. Na het inpraten op mijn vriend voor een lange tijd was het me gelukt, we gaan stijldansen! Via vrienden werd de dansschool Peter de Vries in Zwijndrecht aanbeloven.

Peter de Vries heeft al jaren ervaring op het gebied van het geven van stijldanslessen. Vele groepen zijn ons voorgegaan. Niet alleen geeft hij stijldansen maar is er ook een mogelijkheid voor Salsa en Merengue, Salsa Solo, Belly Dance, Hip Hop, Breakdance en Zumba. Wat betreft stijldansen geeft hij niet alleen beginnerscursussen maar daarnaast ook de gevorderden, dus Brons, Zilver, Goud, Topklasse en Wedstrijdklasse.

Laten wij maar beginnen bij de beginners. Op woensdag 12 september was het zover en hadden we onze proefles. We waren natuurlijk niet de enige, zo’n 14 andere vrouwen hadden het voor elkaar gekregen om hun partner zo gek te maken om deze proefles te volgen. Na een introductie van Peter die uitleg geeft over de structuur en de inhoud van de beginners cursus moesten we zelf aan de slag. Er werd ons gevraagd om met z’n allen in een grote cirkel te gaan staan. Peter deed samen met zijn assistente stap voor stap de passen voor en legde uit waar je op moest letten. Daarna mochten wij het allemaal zelf proberen. Na een aantal keer zag Peter waar de foutjes zaten en legde dit tevens weer uit samen met zijn assistente in een cirkel, zodat iedereen goed kan zien wat de foutjes waren.

Op dit moment hebben wij ons na de proefles ingeschreven en nu 2 beginnerslessen gehad. Ik ben erg te spreken over de werkwijze van Peter. Hij legt stapje voor stapje de pasjes uit zodat iedereen hem goed kan volgen. Omdat ik zelf wel wat gewend ben van mijn eigen lessen is het voor mij soms wat saai. Maar niet iedereen heeft deze ervaring en hij weet goed een balans te vinden tussen de verschillende mensen die meedoen aan zijn les. Het is voor mij wat betreft dansen een cultuurshock maar wel een hele leuke waar ik samen met mijn partner veel plezier aan beleef. Kortom; een aanrader voor elke vrouw die haar partner zo gek krijgt!